Viața de student în pandemie

Pandemia de Coronavirus ne-a lovit când cu toții simțeam că viața capătă culoare.

Subiectul pandemiei în contextul persoanelor afectate de aceasta, este unul discutabil, deoarece cu toții știm că a avut un impact asupra tuturor sectoarelor de activitate și a vieții în special. Din această cauză, efectele pandemiei au avut un impact atât negativ pentru o parte din populație, în timp ce pentru alții a fost momentul perfect pentru a profita de anumite oportunități.

În ceea ce privește studenția, părerile în legătură cu avantajele și dezavantajele pe care pandemia le-a adus sunt împărțite și foarte bine argumentate:

Studenții dezavantajați

Viața propriu-zisă de student

Ca student în anul I, să fii trimis acasă pentru “2 săptămâni” , iar acele săptămâni să se transforme în ani, nu reprezintă un lucru încântător pentru nimeni, cel puțin la prima vedere. În tot acest timp, au dispărut în vid niște experiențe cu care este foarte posibil să nu te mai întâlnești niciodată.

Eficiența educației online

Cred că toată lumea este de acord cu faptul că orele online nu sunt și nu au cum să fie la fel de eficiente precum cele în format fizic. Lipsa comunicării directe a profesorilor cu studenții, feedback-ul, dar și absența formelor de stimulare care duceau la o mai bună implicare activă a studenților, s-a resimțit destul de puternic, datorită acestui format nou de învățare cu care încă ne confruntăm.

Norocoșii

Există o serie de studenți, pe care cu toții îi “urâm” de când a început Pandemia. Ei bine, “urâm” e mult spus, dar, orice student a fost puțin invidios pe cei de la medicină sau alte facultăți tehnice, la care era necesară prezența fizică, pentru că firește, nu ai cum să înveți să faci o operație din fața laptopului.

Studenții avantajați

Oportuniștii

Această categorie de studenți, este reprezentată de cei care care în loc să plângă după viața de student, au privit toată această schimbare ca pe o oportunitate. Foarte mulți studenți au reușit să se angajeze între timp, deoarece prezența la cursuri în format online oferă mult mai mult timp și posibilitatea de a participa de oriunde. Pentru alții a adus un mare avantaj în sesiunea de examene.

Alexandru Student UTCN

Alexandru, student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, ne povestește că pandemia a fost o “mină de aur” pentru el. Fost elev la un liceu cu profil uman, matematica nu este tocmai punctul lui forte. Așadar, a profitat la maxim în sesiuni și a ajuns până în anul 3, unde n-ar fi crezut că o să ajungă vreodată. Alexandru merge în format hibrid și speră că și anul acesta examenele se vor susține tot în format online.

Cum să rămâi motivat

Psihologii recomandă, ca în astfel de situații dificile și de durată, este esențial să împărțim problemele în două categorii: cele în privința cărora putem face ceva și cele în privința cărora nu putem face nimic, decât să așteptăm o rezolvare de la sine a situației.

 

Faceți lucruri pentru voi înșivă

Ți-ai dorit vreodată să înveți ceva nou? Fie să citești o carte, fie că ai vrut mereu să înveți să cânți la un instrument muzical. Acum este momentul! Concentrează-ți atenția asupra ta, găsind modalități de a investi timpul nou găsit.

Acceptă că anxietatea este normală

Dacă închiderea școlilor vă provoacă neliniște, să știți că nu sunteți singurii care simt asta. Defapt, aceasta este reacția normală. Psihologii au acceptat de mult că anxietatea este o funcție normală și sănătoasă, care ne alertează în caz de pericol și ne ajută să luăm măsuri de protecție.

Dă-ți frâu liber sentimentelor

Este teribil de frustrant să ratăm evenimente cu prietenii, hobby-ui sau meciuri.  Acestea sunt pierderi importante. Cea mai bună cale de a face față acestor dezamăgiri? Ne putem depăși sentimentele dureroase doar trăindu-le și înfruntându-le direct. Dați-i înainte și fiți triști, iar dacă veți reuși să vă lăsați să simțiți tristețea, veți începe rapid să vă simțiți mai bine.

Ți-a plăcut acest articol?

Distribuie-l, așa îl vor putea vedea și prietenii tăi!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

În acest articol

Urmărește-ne pe social media

Lasă-mi un comentariu:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Citește ultimele articole:

Află primul despre noile articolele publicate:

Înscrie-te la newsletterul StyleCorner

Urmărește-ne pe Social Media

Vrei să afli când publicăm articole noi?

Înscrie-te la newsletterul StyleCorner