Rutină de îngrijire a tenului de dimineață cu doar 4 produse

Cu toții știm cât de important este să avem o rutină de îngrijire a tenului corectă și bazată pe produse care sunt adaptate tipului nostru de piele.

Indiferent de genul pe care îl avem, fie că suntem femei sau bărbați, cu toții ar trebui să îi acordăm pielii noastre mai multă atenție.

De unde să începi cu rutina de ingrijire a tenului?

În cazul în care nu sunt probleme grave ale tenului  și  pielea nu necesită vizita la cabinetul unui dermatolog, rutina de îngrijire a tenului noastru se poate baza pe produse alese de noi.

Înainte de a alege produsele trebuie să ne dăm seama ce tip de ten avem. Majoritatea oamenilor vor avea tipuri de piele care se încadrează într-una dintre următoarele categorii: 

 • grasă, 
 • uscată,
 • sensibilă, 
 • normală/combinată. 

În timp, tipul de piele al unei persoane se poate schimba iar rutina de  îngrijire a pielii va trebui, de asemenea, să se schimbe și ea. 

Cum ar trebui să fie rutina de dimineața

Când ne gândim la rutina de dimineață atunci ne referim la cum ne pregătim tenul pentru toată ziua. Această rutină nu ar trebui să fie extrem de complexă, cu maxim 5 produse pe care să le folosim regulat.

Cu o seară înainte dacă tenul a fost curățat în profunzime, a doua zi de pe acesta trebuie eliminate doar impuritățile și excesul de sebum care s-au format pe timpul nopții. 

Gelul de curățare

Așadar, primul pas într-o rutină  de îngrijire a tenului, corectă și simplă ar fi să avem un gel care să fie blând cu pielea și care să nu aibă în compoziția lui ingrediente precum: parfum sau orice tip de alcool care vă poate irita/sensibiliza fața.

În cartea ”The Skincare Bible” dermatologul Anjali Mahto spune că „funcția de barieră a pielii poate fi ușor perturbată sau deteriorată de substanțe chimice nocive” .

Tot acolo, experta spune că bariera naturală a pielii mai poate fi stricată de „poluanții din mediul înconjurător, de daunele solare cumulative sau chiar de produsele care sunt aplicate în mod deliberat pe piele de către noi.

Astfel că, folosirea unui produs de curățare a feței este necesar și nu numai că va îndepărta toate impuritățile cu care intrăm în contact, dar va elimina microorganismele cu care ne împărțim lumea și va îmbunătăți potențial funcția de barieră a pielii.

Pentru a te ajuta să descoperi care este cel mai potrivit gel de curățare pentru pielea ta, am pregătit un articol special dedicat, îl poți citi aici.

Serumul

Folosirea unui serum în rutina de îngrijire a tenului este cea mai bună decizie pe care o putem face.

De ce? Pentru că în funcție de serumul ales, acesta poate fi folosit pentru a trata o multitudine de imperfecțiuni ale tenului precum:

 • uscăciunea, 
 • liniile fine, 
 • ridurile, 
 • petele de depigmentare
 • îmbătrânirea prematură a pielii

Serumurile faciale sunt soluții concentrate, transparente și asemănătoare  la aspect cu un gel. În mod normal, acestea sunt absorbite destul de repede și pătrund în profunzime în piele.

În mod normal, acestea sunt pe bază de apă și conțin o concentrație mare de ingrediente active, cum ar fi antioxidanți, vitamine și peptide.

Crema hidratantă

Hidratarea tenului este un pas pe care nu îl putem ignora, astfel că o cremă nu poate lipsi din toată rutina de îngrijire a pielii. Este necesară pentru a menține elasticitatea și flexibilitatea straturilor superioare ale pielii. 

Acest lucru menține pielea sănătoasă și îi permite să funcționeze eficient ca o barieră. 

Cremele trebuie alese tot în funcție de nevoile tenului nostru, de vârsta pe care o avem, dar și în funcție de ingredientele pe care le are.

De evitat sunt cremele care conțin liste interminabile și cu ingrediente despre care nu știm nimic.

Rutina de ingrijire a tenului de dimineata - Cremă hidratantă de la Cerave
Rutina de ingrijire a tenului de dimineață - Cremă hidratantă de la Cerave cu SPF 25

Protecție solară (SPF)

Acest ultim pas este necesar pentru că fiecare dintre noi ne expunem zilnic la diferite tipuri de radiații. Protecția solară protejează împotriva radiațiilor solare: 

 • UVA 
 • UVB.

Protecția solară are două beneficii principale, ambele importante. În primul rând, utilizarea cremei de protecție solară vă va reduce riscul de cancer de piele. Acesta poate apărea după o perioadă îndelungată sub soare.

Iar în al doilea rând, conform Skin Cancer Foundation razele soarelui sunt responsabile pentru 90% din trăsăturile pe care le asociem cu îmbătrânirea – liniile fine, ridurile, pierderea elasticității pielii și petele de depigmentare. 

Atunci când alegem să folosim o cremă de protecție, de preferat ar fi să fie una cu SPF ridicat, de minimum 30.

Rutina de ingrijire a tenului de dimineata - Cremă protecție cu SPF 50+
Rutina de ingrijire a tenului de dimineață - Cremă de protecție solară cu SPF 50+ La Roche-Posay

Desigur, rutina de îngrijire a tenului poate varia și poate avea mult mai multe produse, însă este recomandat să avem cât mai puține produse și să nu exagerăm pentru că putem să îi cauzăm mai multe probleme.

Sper că ți-a plăcut acest articol și că te-a ajutat să-ți faci o idee despre cum ar trebui să arate rutina de îngrijire a tenului dimineața, cele 4 produse fiind esențiale pentru oricine, oricare ar fi vârsta ta.

Ți-a plăcut acest articol?

Distribuie-l, așa îl vor putea vedea și prietenii tăi!

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

În acest articol

Urmărește-ne pe social media

Laă-mi un comentariu:

1 thought on “Rutină de îngrijire a tenului de dimineață cu doar 4 produse”

 1. Pingback: Ce gel de curățare este potrivit pentru tipul tău de ten?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Citește ultimele articole:

Află primul despre noile articolele publicate:

Înscrie-te la newsletterul StyleCorner

Urmărește-ne pe Social Media

Vrei să afli când publicăm articole noi?

Înscrie-te la newsletterul StyleCorner